Document in de lamineerhoes plaatsen

Je hebt een lamineerapparaat gekocht en bent klaar om het document in de lamineerhoes te plaatsen. Klinkt eenvoudig. Maar in sommige gevallen kan het plaatsen van je print in de hoes tijdrovend zijn. 

Statische lamineerhoezen

Geprinte documenten kunnen door de printer statisch geladen worden. De lamineerhoes is ook statisch geladen. Tijdens het productieproces ontstaat in het kunststof materiaal ook een statische spanning. Hierdoor kunnen de print en de hoes sterk tot elkaar worden aangetrokken. En dat maakt het lastig het papier in de lamineerhoes te positioneren.

Finishing touch

Er zijn speciale lamineerhoezen die een speciale finishing touch krijgen om de statische lading van het materiaal te verwijderen. Hierdoor kun je het geprinte document veel gemakkelijker en nauwkeuriger in de lamineerhoes positioneren.

Verschillende soorten lamineerhoezen

Er zijn veel verschillende soorten lamineerhoezen. Zo zijn er diverse afmetingen en afwerkingen. Van credit card tot A2, met of zonder perforatie en van glanzend tot matte hoezen. Meer over verschillende soort lamineerhoezen vind je op onze site.

Aan de slag met je lamineerapparaat

Als je de print dan eindelijk goed in de lamineerhoes hebt geplaatst kan het lamineren beginnen! Zorg ervoor dat je machine goed op temperatuur is en laat je hoes langzaam door het lamineerapparaat rollen. Zo maak jij in no time mooie gelamineerde documenten die goed beschermt zijn tegen vocht, stof en licht. Veel plezier!