Lamineerhoes

Door je documenten te plastificeren, kun je deze beschermen tegen vuil, stof en slijtage. Om hiermee aan de slag te kunnen gaan heb je een lamineerapparaat en lamineerhoes nodig. Een lamineerhoes is een beschermhoes van plastic die door het lamineerapparaat wordt verlijmd aan het document.

Toepassing

Het te lamineren document wordt in de lamineerhoes gestoken en vervolgens warm geseald, waardoor het document beschermd is tegen vuil, slijtage en stof. Met de lamineerhoes zorg je ervoor dat het document gemakkelijk kan worden schoongemaakt omdat het water- en luchtdicht is afgesloten.

Formaten

De lamineerhoezen zijn in diverse formaten verkrijgbaar. Apparaten die documenten tot A4 formaat kunnen verwerken worden het meest gebruikt, maar apparaten tot A3 formaat zijn ook voordelig te bestellen. De prijsverschillen tussen een A4 en A3 lamineerapparaat zijn erg klein. Als u een ruimer budget heeft kan het verstandig zijn om meteen voor een A3 lamineermachine te gaan doordat deze meestal ook een kleiner formaat lamineerhoes kan hanteren.

Afwerking en toepassing

Lamineerhoezen zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Daarnaast heb je keuze uit diverse formaten en verschillende afwerkingen. Er zijn lamineerhoezen verkrijgbaar in bijna alle formaten, zowel met een glanzende als met een matte afwerking. Niet alleen documenten zijn geschikt voor plastificeren. Je kunt deze methode ook gebruik voor onder andere foto’s en visitekaartjes, maar het is ook mogelijk om ansichtkaarten te lamineren. Daarnaast kun je ook een menukaart lamineren zodat deze gemakkelijk schoon te maken is.

Lamineerkoopjes is leverancier van lamineermachines en lamineerbenodigdheden van goede kwaliteit. Voor elke toepassing hebben we een lamineerhoes beschikbaar, die je eenvoudig online kunt bestellen.