Lamineerhoezen

Je kunt papier en documenten beschermen tegen vuil en veroudering door deze te lamineren. Er zijn veel betaalbare lamineermachines op de markt, die ook gemakkelijk te gebruiken zijn door consumenten. Voor zakelijke gebruikers is er ook meer dan genoeg keuze. Belangrijk is wel dat je de juiste lamineerhoezen kiest. Er zijn per hoes namelijk wel verschillen!

Eigenschappen van lamineerhoezen

De gebruikelijke foliedikten van lamineerhoezen zijn 80 micron en 125 micron. Een micron is een duizendste mm. Er zijn varianten verkrijgbaar met matte en glanzende afwerking, waarmee je deze in verschillende toepassingen kunt gebruiken. Bij matte lamineersheets is het ook mogelijk om erop te schrijven, dit is bij glanzende sheets niet het geval.

Afwerking

Kijkend naar de details zijn er redelijk wat verschillen te vinden tussen de verschillende soorten hoezen. Zo zijn ze verkrijgbaar met afgeronde hoeken of alvast geperforeerd om in een ringbandmap te gebruiken. Maar er zijn ook zelfklevende lamineerhoezen te koop, lekker eenvoudig! Deze lamineerhoezen hebben aan een buitenzijde een klevende laag, met schutvel, waarmee dit als een sticker kan fungeren.

Producenten van lamineerhoezen

Er zijn diverse fabrikanten van lamineerhoezen, de bekendste zijn Albyco en Lamineerkoopjes. Beide bedrijven hebben een uitgebreid assortiment van diverse artikelen. Hierdoor kun je aan de hand van de toepassing bepalen welk type lamineerhoes voor jou geschikt is. De prijzen variëren van € 1 t/m € 40, afhankelijk van het formaat, dikte en andere kenmerken.

Lamineerhoezen kopen?