Welke lamineerhoezen zijn er?

Je bent op zoek naar de perfecte lamineerhoezen die geschikt zijn voor jouw lamineerapparaat. Met een lamineerhoes kun je je papieren documenten voorzien van een mooie laag plastic waardoor ze beschermt zijn tegen vuil en vocht.

Wat is een lamineerhoes?

Een lamineerhoes, ofwel lamineersheet, bestaat uit twee dunne plastic vellen PET-folie, die aan elkaar verlijmd zijn aan de korte kant.  Aan de binnenzijde zijn de hoezen voorzien van lijm. Die lijm smelt bij een temperatuur van 900 C. Door de hoes met daarin een document door een lamineerapparaat te halen wordt de lijm in het papier geperst. In het apparaat zitten namelijk aandrukrollen. Een lamineerhoes geeft je documenten een fraai diep contrast. Je kunt hiermee ook mooi je foto’s voorzien van een glanzende laag.

Lamineerhoezen kiezen

Naar welke soort lamineerhoes ben je precies op zoek? De keuze voor de juiste lamineerhoezen is afhankelijk van je wensen.

Matte hoezen

Wil je bijvoorbeeld met een potlood op je gelamineerd document kunnen schrijven? Gebruik dan een matte lamineerhoes. Je kunt het potlood gemakkelijk uitgummen als je iets wilt wijzigen.  Matte hoezen ook blijven langer mooi dan glanzende doordat er bijvoorbeeld geen vingerafdrukken op zichtbaar zijn.

Glanzende hoezen

Een andere optie is een glanzende hoes. Een dergelijke hoes kan worden gebruikt om op te schrijven met een whiteboardmarker. Beide soorten hoezen beschermen je documenten perfect. Gooi je dus per ongeluk je kop koffie over het papier? Geen enkel probleem als er een lamineerhoes omheen zit.

Lamineerhoes a4 geschikt voor in ringband

Wil je je gelamineerde documenten netjes opslaan in een ringbandmap? Let daar dan op bij het aanschaffen van de lamineerhoezen. Er zijn speciale lamineerhoezen met perforatie.  De lamineerhoes is dan in de linkerzijde voorzien van multo-perforatie voor archivering. Een mooie manier om je documenten te beschermen en op te slaan.

Andere formaten

Je kunt natuurlijk meerdere formaten documenten lamineren. A4 formaat komt veel voor, maar A3 en A5 zijn ook populaire formaten. Daarnaast worden visitekaartjes ook regelmatig gelamineerd. Lamineerhoesjes voor visitekaartjes zijn online verkrijgbaar. Dit kleine formaat lamineerhoes is ook zeer geschikt voor het beschermen van je foto’s, spelkaarten en pasjes van verenigingen.