Hoe werkt lamineren?

Vaak worden belangrijke documenten op een kantoor gelamineerd. Je kunt de documenten daardoor langer bewaren. Ook kun je op een matte lamineerhoes schrijven met potlood en de tekst later weer uitgummen. Lamineren kun je gemakkelijk doen met een lamineermachine.

Lamineerhoes, document en lamineermachine

Lamineren is zeer eenvoudig. Je doet een lamineerhoes om het document dat je wil lamineren. Wanneer je het document gaat lamineren zorg je ervoor dat je lamineermachine goed op temperatuur is. Vervolgens voeg je een klein gedeelte van het document in de lamineermachine.

Afhankelijk van het formaat van je apparaat voeg je altijd de korte kant in van het A4’tje dat je wilt lamineren. Het lamineerapparaat voert het document dan vanzelf, met behulp van twee transportrollen, door het apparaat. Je gelamineerde document komt aan de andere kant van het apparaat er weer uit. Zo gemakkelijk en snel is lamineren.

De gebruiksaanwijzing

Het is wel belangrijk eerst de gebruiksaanwijzing van je lamineerapparaat te lezen. Daarin staat welke hoezen je het best kunt gebruiken en hoe lang het duurt voordat het apparaat opgewarmd is. Probeer het lamineerapparaat altijd eerst uit met een proefdocument vergelijkbaar in dikte en formaat als het belangrijke document dat je wilt lamineren.