Wat kun je allemaal lamineren?

Als je onlangs een lamineerapparaat hebt aangeschaft heb je dit waarschijnlijk gedaan om bepaalde documenten te kunnen lamineren. Maar dit doe je wellicht niet elke dag waardoor het apparaat nogal eens stil komt te staan. Wist je dat je met een lamineermachine nog meer dingen kunt lamineren dan alleen documenten? Om je een idee te geven zetten we hieronder op een rijtje waar je je lamineerapparaat allemaal voor kunt gebruiken.

Documenten of verslagen beschermen

Zoals al is gezegd kun je met een lamineerapparaat documenten of verslagen lamineren. De belangrijkste reden om dit te doen is om je documenten te beschermen. Door de laag folie is je gelamineerde document beschermd tegen beschadigingen, vloeistoffen en stof. Zo hoef je je dus geen zorgen meer te maken als je een kop koffie omstoot!

Visitekaartjes lamineren

visitekaartjes lamineren

Je kunt een lamineerapparaat ook gebruiken om zelf je visitekaartjes te lamineren. Een visitekaartje belandt vaak in portemonnees, jaszakken, of ergens anders waar het papier op den duur af gaat breken. Je kunt dit voorkomen door je visitekaartjes te plastificeren. Dit gaat niet alleen afbraak van het papier tegen maar ziet er ook nog eens professioneel uit.

Gelamineerde poster

Als je lamineerapparaat geschikt is voor grotere formaten kun je er posters mee lamineren. Gelamineerde posters zijn beschermd tegen vloeistoffen en stof. Daardoor kunnen ze veel langer tegen het raam of de muur blijven hangen. Omdat de poster dikker en steviger is door het plastificeren voorkom je ook dat hij gaat scheuren. Een gelamineerde poster blijft dus veel langer mooi!

Aanwijzingen en beschrijvingen lamineren

Geef je binnenkort een feestje? Of moet je een training geven op kantoor voor mensen van buitenaf? Dan is het handig om routebeschrijvingen op te hangen. Voor zulk soort beschrijvingen kun je je laminator gebruiken. Zeker als je de aanwijzingen of beschrijvingen buiten op moet hangen is het fijn als ze beschermd zijn tegen vocht.

Creatief met je lamineerapparaat

Naast al deze praktische zaken kun je ook nog eens ontzettend creatief zijn met lamineren. Je kunt je lamineerapparaat voor allerlei leuke dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan het lamineren van boekenleggers of zelfgemaakte onderzetters. Superleuk om samen met de kinderen te doen.

Talloze opties

Je kunt je lamineermachine dus voor talloze opties gebruiken. Bescherm niet alleen je documenten, maar ook visitekaartjes, posters of boekenleggers. Ga lekker zelf aan de slag en ontdek welke mogelijkheden je lamineerapparaat nog meer heeft!