Inbinden met plastic bindringen of wire draadbindruggen

Wil je je documenten netjes inbinden met een inbindmachine? Let dan op de verschillende types machines en bindringen. Met goedkope inbindmachines kunnen vaak alleen plastic bindringen worden gebruikt. Met de iets duurdere apparaten kun je zowel plastic bindringen als wire draadbindruggen gebruiken om je documenten in te binden.

inbinden

Verschillende kleuren en materialen

De bindringen en draadbindruggen zijn er in diverse kleuren. Zo kun je kiezen wat het best past bij het document wat je wilt inbinden. Je kunt tot wel 490 vellen inbinden met plastic bindringen. Met standaard wire 3:1 draadbindruggen kun je tot 120 vellen inbinden en met een speciale machine en 2:1 ponsing kun je tot wel 240 vellen inbinden.

Voordelen plastic bindringen

Een van de grootste voordelen van plastic bindringen is de prijs. Plastic is goedkoper dan metalen wire draadbindringen. Daarnaast zijn de plastic bindringen gemakkelijk in gebruik en je kunt achteraf nog eenvoudig pagina’s toevoegen of verwijderen. Tot slot is een voordeel van de plastic variant dat je er veel meer vellen mee kunt inbinden dan met de metalen variant.

Voordelen wire draadruggen

Wire draadbindruggen zien er mooi uit en hebben een luxe uitstraling. Ze zijn heel erg sterk en ook geschikt voor het inbinden van niet-standaard papierformaten. Er zijn twee varianten wire draadbindruggen: double loops wire-o 2:1 en double loops wire-o 3:1. Hoe groter de ringen hoe meer vellen er kunnen worden ingebonden.

Documenten inbinden

Je maakt je document helemaal af met schutbladen. Je kunt bijvoorbeeld als eerste pagina van je ingebonden document kiezen voor een stevig transparant plastic kaft. Met gekleurde schutbladen kun je verschillende hoofdstukken scheiden van elkaar. Ook kun je kiezen uit glanzende of matte schutbladen.

Je bestelt een inbindmachine voor professioneel of particulier gebruik gemakkelijk online. Er zijn al machines voor 21-rings plastic bindringen vanaf €25. Inbindmachines voor wire draadruggen zijn te koop vanaf €190.