Waar moet ik op letten bij het kopen van een lamineerapparaat?

Wil je een lamineerapparaat kopen maar weet je niet goed waar je op moet letten bij de aanschaf van dit apparaat? Lees dan zeker verder. We gaan je vertellen wat belangrijke punten zijn bij het kopen van een lamineerapparaat.

Wat is een lamineerapparaat?

Met een lamineerapparaat kun je belangrijke documenten voorzien van een plastic hoes die bescherming biedt tegen scheuren en vlekken. Een lamineermachine is ideaal voor op een kantoor. Lamineren kan op diverse formaten, van A5 tot A3.

Welk formaat wil je lamineren?

Wil je A4 documenten lamineren? Of wil je met je lamineerapparaat ook A3 formaat kunnen bewerken? Hou dan rekening met de aanschaf van de machine. Niet alle apparaten kunnen beide formaten bewerken.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Een goede lamineermachine die je thuis kunt gebruiken of voor een klein kantoor zijn al te koop vanaf 25 euro. Natuurlijk zijn er ook machines van honderden euro’s. Let ook altijd op het type lamineerhoes dat je gebruikt. Hier is de kwaliteit van je gelamineerde document namelijk sterk van afhankelijk. Er zijn verschillende lamineerapparaten in verschillende prijsklassen. Het verschil zit ‘m vaak in de snelheid waarmee het apparaat werkt en het formaat papier dat kan worden gelamineerd. Bedenk altijd van te voren hoeveel en waarvoor je de lamineermachine gaat gebruiken. Alleen af en toe om naamkaartjes te plastificeren? Of regelmatig om grote posters te lamineren?